Lokal invigning Göteborg Film Festival

Lokal invigning Göteborg Film Festival: I år inviger vi Göteborg Film Festival lokalt på biografer över hela landet under en och samma dag – från Kiruna i norr till Malmö i söder, och nu även Skärhamn!

 Varmt välkommen på lokal invigning av Göteborg Film Festival i Skärhamn på Nordiska Akvarellmuseet,  27 jan 2023 kl 17.30

 Kvällens program:

 17.30 Mingel med bubbel i foajén

18.00 Göteborg Film Festivals invigningsfilm Exodus

 Entré: 60 kr (Invigningsfilm+ett glas bubbel ingår)

Biljettbokning: Öppnar fredag 6 januari kl 10: https://www.nortic.se/dagny/show/169885

 Restaurang Vatten har öppet under kvällen, passa på att boka bord! Specialerbjudanden om matpaket kommer inom kort!: info@restaurangvatten.se 0304 -67 00 27

 

Om invigningsfilmen: Med visuell och känslomässig kraft iscensätter Abbe Hassan ett drama om råbarkad flyktingsmugglare som möter tolvårig flicka på flykt.

 I en turkisk hamn kliver en ström av människor ut ur den blekt gula containern. Det är 2015 och miljoner flyktingar försöker ta sig in i ett stängt Europa. En av dem är den tolvåriga syriska flickan Amal. Hennes systrar ska finnas i Grekland, hennes föräldrar i Sverige. Men dit är det långt när den turkiska polisen plötsligt stormar containerhamnen. Abbe Hassan, som tidigare producerat Måste gitt och regisserat kortfilmen Guld (GFF 2018), långfilmsdebuterar med en urstark film som med actionsekvenser och thrillerinslag skapar en dynamisk bild av en specifik europeisk närhistoria, men också ett intimt porträtt av två människor som av olika anledningar måste ty sig till varandra. Ashraf Barhoum och Jwan Alqatami agerar med bultande liv och ger känslomässiga nyanser till den oväntade vänskapen som tar dem båda till nya platser.

 Arrangörer: Tjörns filmstudio, Nordiska Akvarellmuseet, Restaurang Vatten, Tjörns kommun